Diagnose, Reparatie,
Onderhoud & Accessoires

Van klein onderhoud tot complexe problemen

Om uw boot en motor in topconditie te houden is onderhoud belangrijk. Naast MerCruiser, OMC en Volvo Penta, kunnen wij ook alle reparaties en onderhoudsbeurten aan Yanmar, Volkswagen en VM motoren uitvoeren.

Wij staan altijd voor u paraat en helpen u ook bij problemen graag weer op de juiste koers! Wilt u een prijsopgave voor uw reparatie, zomer / winterbeurt of een ander service vraagstuk? Dat kan, informeer of vraag vrijblijvend een offerte op!

neem contact op

Ervaring is de beste leermeester

De jarenlange ervaring van onze monteurs in het vakgebied maakt dat zij niet snel voor verrassingen komen te staan bij technische problemen. Ook als het om het stellen van een diagnose, regulier onderhoud of juist complexere reparaties gaat, uitstekend vakmanschap in combinatie met het volgen van vakgerelateerde trainingen is gegarandeerd voor het leveren van vakwerk aan u als klant.

 

Servicebeurten, reparaties en onderhoud

In onze goed uitgeruste werkplaats hebben wij alle professionele gereedschappen, machines en tools tot onze beschikking voor het uitvoeren zoals motorbeurten, staartstukrevisies, keerkoppeling reparaties enzovoorts.

Maar ook technische mankementen, lekkages of andere problemen gaan wij niet uit de weg. Soms is ‘ouderwets’ diagnosticeren nodig, waarbij stap-voor-stap te werk moet worden gegaan. Als er duidelijkheid is vliegen de vaktermen u dan ook soms om de oren waarna een plan van aanpak met bijpassende prijsopgave wordt gepresenteerd.

Diagnose stellen met uitleesapparatuur

Veel inboardmotoren zijn tegenwoordig computergestuurd, met als gevolg dat steeds meer defecten gemakkelijk te achterhalen zijn doormiddel van een diagnose met behulp van de door de fabrikant geleverde uitleesapparatuur. Denk hierbij aan defecte of vervuilde sensoren, injectoren, brandstofpompen etc.

Wij beschikken over de nieuwste uitleesapparatuur wat ons de mogelijkheid biedt uw motor uit te lezen en een diagnose te stellen op basis van foutcodes, live data & diverse computergestuurde testen.

De motoren die wij uitlezen:

De volgende motoren kunnen wij uitlezen:

  • Alle Mercury MerCruiser MPI motoren
  • MerCury diesel motoren (D-tronic, Cummins QSD & TDI)
  • Volkswagen marine TDI motoren
  • Volvo Penta motoren

Naast het stellen van diagnoses biedt de uitleesapparatuur ons ook de mogelijkheid tot het instellen / kalibreren / herprogrammeren van uw Mercury MerCruiser SmartCraft DTS systeem. Hierbij kan bijvoorbeeld uw elektronische motor- en trimbediening afgesteld of opnieuw gekalibreerd worden volgens de juiste specificaties.

Er is meer dan de motorruimte

Nu vinden zo’n 75% van onze werkzaamheden wel plaats in en rond de machinekamer, maar er is meer dan dat natuurlijk.

Denk aan het inbouwen van boegschroeven, hekschroeven, stroomvoorzieningen, generatoren, heteluchtverwarming, watersystemen en/of inbouwapparatuur. Ook voor dergelijke installaties bent u bij ons aan het juiste adres.

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Of het nu voor informatie of advies is, wij heten u van harte welkom!

contact info