Motoren

Boegschroeven
Elke booteigenaar kent de problemen bij het manouvreren in kleine ruimtes en het gevoel niet de volle controle over de boot te hebben. Varen is om plezier te hebben. Waarom uw dag op het water eindigen met een stressvolle ervaring?

Een boegschroef biedt de hulp om volledige controle te houden bij het afmeren en wegvaren, ongeacht de wind en de stroming. Een boegschroef geeft u het vertrouwen om te genieten van uw kostbare vrije tijd.

Heeft u niet de kennis of tijd om een boegschroef in te bouwen? Geen probleem, dit kunnen wij voor u doen! Informeer eens vrijblijvend!

Tip: Kijk eens onder inbouwfoto’s voor een impressie uit een kleine greep van onze projecten

Craftsman Boegschroeven

Craftsman Marine
Een Craftsman Marine Boegschroef is speciaal ontworpen om moeilijke manouvres, zoals bij sterke stroming of wind in een krap bemeten jachthaven met speels gemak te kunnen uitvoeren.

Door het specifieke ontwerp van de propellers en de geoptimaliseerde stroomlijning, is de geluidsproductie van deze Craftsman Marine kopschroef teruggebracht tot het absolute minimum. De stuwkracht van alle boegschroeven in de range van 35 tot 170kgf wordt gemeten in continu vermogen en niet in het tijdelijke piekvermogen die meestal gebruikt wordt door de andere fabrikanten. Dit is een absoluut unieke functie en een grote troef!

Standaard zijn alle boegschroeven voorzien van een thermische beveiliging en er worden eersteklas componenten gebruikt voor de beste kwaliteit en comfort.

De boegschroef bediening is mogelijk middels een druktoets of joystick bediening. De vormgeving en prachtige afwerking maken deze panelen een perfecte match.

Een leuke wetenswaardigheid is dat de boegschroeven van Craftsman Marine in 2010 genomineerd waren voor de prestigieuze Dutch Design Awards!
De boegschroef installatie van een Craftsman Marine boegschroef is eenvoudig en vereist minimale inspanning! Natuurlijk kunt u dit ook aan ons overlaten, informeer eens vrijblijvend!

Lees meer

SidePower Boegschroeven

SidePower

Wereldwijd is SidePower de meest geïnstalleerde boegschroef.
Alle modellen zijn uitgerust met een staartstuk welke voorzien is van ‘long-life’ olie. Dus er hoeft nooit meer olie te worden ververst. Met de introductie van de 5 blads Q-prop, zijn de boegschroeven niet alleen krachtiger dan voorheen, maar ook nog eens stiller geworden.
Tevens zijn alle Side-Power boegschroeven voorzien van de revolutionaire Intelligent Power Control (IPC) functie die automatisch beveiligt tegen de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van een elektrische gelijkstroom boegschroeven. De nieuwe microprocessor besturing (IPC) is standaard op alle elektrische boegschroeven, en beschermt uw schip en bemanning tegen de meest voorkomende boegschroef storingen. De IPC functie veminderd tevens de slijtage van de relais en in het geval de relais mogelijk een vast slag storing zouden hebben, schakelt de boegschroef door de IPC functie automatisch uit. Side-Power heeft deze unieke functie gepatenteerd en is de enige fabrikant wereldwijd welke deze veiligheidsfunctie plaatst op al haar boegschroefmodellen.

Lees meer

Vetus Boegschroeven

Vetus

In 1982 ontwierp en introduceerde VETUS de eerste boegschroef voor pleziervaartuigen. Sinsdien is de boegschroef een vast begrip geworden in de botenwereld. Na de introductie van het eerste model heeft de ontwikkelingsafdeling van VETUS goed geluisterd naar feedback van klanten. De boegschroef is door de jaren heen steeds verbeterd met als hoogtepunt in 2007 de introductie van de stilste boegschroef ter wereld.

Waarom zijn VETUS boeg- en hekschroeven de stilste ter wereld?

  • De enkele propeller veroorzaakt minder turbulentie in de boegschroeftunnel.
  • Uniek ontwerp van het propellerblad vermindert cavitatie geluid.
  • Spiraalvertanding voor minder transmissie geluid.
  • De flexibele koppeling tussen het staartstuk en de as elimineert trillingen.
  • Gestroomlijnd staartstuk voor optimale doorstroming.
  • De propeller is van sterk kunststof gemaakt waardoor corrosie voorkomen en het gewicht vermindert wordt.
  • De installatie is eenvoudig mede door de uitvoerige en duidelijke instructies.
  • Alle VETUS manoeuvreersystemen voldoen aan de EMC-eisen.
Lees meer